Председателят на Българската волейболна федерация Данчо Лазаров не отхвърли възможността Владимир Николов да го наследи на поста. Ръководителят даде специално интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Златният гейм“ – където призна, че предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в България и Италия, ще е последният му голям форум като председател.

„Не е добре за самия спорт да се играе като в залата присъстват само част от истинските фенове. Напротив, истинските емоции са, когато има фенове на двата отбора. Зала „Христо Ботев“ обаче не отговаря на тези изисквания. Следователно е възможно и няма никакви проблеми да играят своите домакинства (Левски и ЦСКА), с изключение на сблъсъка Левски – ЦСКА. По отделно могат да играят в залата“, започна Данчо Лазаров.

Волейболният Мондиал - бенефис за Данчо Лазаров

„Всички искахме да стане оспорван шампионат. Поздравявам отборите от провинцията. Те диктуват модата сега. Това се дължи до голяма степен на местните общини. На прав път сме. Суперлигата наистина ще стане Суперлига. Това важи и за жените“, продължи председателят.

„Не мога да коментирам думите на Евгени Иванов, но да е на различни позиции с федерацията, няма как да бъде. Той имаше правата и ангажиментите като изпълнителен директор на Лигата, той трябваше да решава въпросите, които касаеха Лигата“.

Евгени Иванов бе вторият голям волейболист, който прекъсна отношенията си с федерацията след Владо Николов.

„Ако има нещо конкретно към федерацията, аз мога да отговаря. Владо Николов бе привлечен по моя инициатива. Аз настоях да бъде утвърден като генерален секретар. Ако съм имал някакви други намерения, нямаше да правят тези гимнастики. Случиха се някои неща, но нищо фатално. Владо намери своя път, да е във волейбола, а не да е на бюро и да плаща мейли по цял ден“.

„Левски мина един много дълъг път, откакто аз бях там. Първо бе Левски Сиконко, след това Левски Волей, след като предадох щафетата поканих Владо Николов. Имаше и друга алтернатива – Мартин Стоев. Издръжката на един клуб е сложно нещо, затова той се зае. Всички състезатели с действащи договори, с малки изключения, бих казал кои са те – Тошко Алексиев, Боян Йорданов и Андрей Жеков, не поискаха да подпишат с новия клуб на Владо Николов, който от Левски Волей, стана Левски Бол. Премина се през труден период, играчите се пръснаха по други клубове, в това число и ЦСКА. Сега вече се радвам, че Владо е поел нещата добре. Селекцията, която е направил, резултатите, играта – удовлетворяват ме, че не съм сгрешил, че му предадох щафетата“.

Запитан дали Владо Николов може да го наследи на поста, Лазаров отговори: „Вие много надълбоко влизате. Сигурно и това ще стане, когато му дойде времето. Нека Владо натрупа този опит. Той се справя добре“.

„Световното през есента тази година ще е последният му голям форум като председател на Федерацията. Когато се зададе възможност България след толкова години да организира Световно, защо да не го направим“, откровено призна Лазаров.

„Има сигурно много грешки, които съм допуснал през тези години. Като му дойде времето ще ги кажем“.

„Волейболът е успешен спорт. Радвам се, че имаме тези резултати. Имаме приятели и приятели в кавички. Нека приемем нещата философски и да си вървим по пътя. Пък това за кервана го знаете, нали?“, завърши Лазаров.