Старши треньорът на Марица Лазар Лазаров остана изключително доволен от спечелената Купа на България по волейбол при жените. Той поздрави специално своите състезателки и обяви, че отборът ще продължава традицията да печели отличия в България.   

Антон Узунов
49 снимки

„Не мога да кажа, че до нито преди началото на мача, нито по време на мача, е имало някакво подценяване. Ние сме напълно, че всички отбори излизат на 100, 110% срещу Марица. Знаете каква е традицията. Дълги години са постигнати някои доста добри резултати, които ние се опитваме да продължим. Така че не можа да става дума за подценяване. Нормално е, когато изиграеш един, два гейма на малко по-високи обороти, съответно с много голяма разлика в геймовете. Нормално е в третия гейм да има намаляване на оборотите, което позволи на състезателките на ЦСКА те да влязат в някакъв ритъм и да стане по-интересно до към средата на третата част“.

„Не бих казал, че можем да разделим някакви геймове. Винаги е важно как влизаш в ден мач, в какво настроение, с каква емоция и каква концентрация. Радостно е, че влязохме наистина като за финал. Това е най-важното“.

„Винаги една титла е специална, без значение на коя позиция си в един отбор. Аз съм радостен, че така успяваме, заедно с моите колеги и целият отбор, да продължим тази традиция Марица да печели тези трофеи и титли в България, което ни задължава всяка година да търсим израстване на този отбор, на този колектив. Така че, естествено, специална е за всички нас. Виждате по-голяма част от състезателките са в крехка възраст, което за тях е още по-специално. Това е най-радостното, че те успяват да се докоснат до такива мигове, които могат само да ги амбицират в развитието си все повече и повече“, заяви Лазаров.