Годината е 2016! Добруджа 07 записва името си със златни букви в историята на града! Първа шампионска титла, препълнена зала и емоции, които никога няма да бъдат забравени.

Добавяйки и две Купи на страната, този отбор наистина се превърна в един от хегемоните на родния волейбол. 

С много работа, целеустременост и отдаденост, Добрич отново заема централно място на волейболната карта. 

ВК Добруджа Добрич триумфира с Купата на България

източник: Ивайло Борисов/Lap.bg

Месец април, 2021 година. Мнозина ще кажат, че последният сезон бе противоречив. Незавидно класиране в първенството, но в битка за нова Купа, която бе загубена по драматичен начин. 

източник: Lap.bg

Отборът бе съставен от познати лица, които бяха основна част от онези съкровени мигове преди 5 години. 

Месец юли, 2021 година и суровото настояще.

Добруджа 07

източник: Lap.bg

Две седмици преди крайния срок за подаване на заявка за участие в Суперлигата, бъдещето на клуба е обвито в неяснота. Без президент, без реални кандидатури за поста и без никакво време, отборът е близо до това да няма мъжки волейболен тим не само на най-високо ниво, но и в по-долните дивизии. 

Показателен е и фактът, че доста от миналогодишните титуляри вече са в други отбори. Жулиен Георгиев – момче от школата, дал мило и драго за клуба през всички тези години, борейки се с контузии, пропускайки важни операции в името на успеха, чакаше до последния момент, отхвърли доста оферти, за да премине преди седмица официално в Монтана. 

За другия с добруджанско сърце – Николай Тодоров думите са малко. Отново му се наложи да избира между корените си и парите. И той се спря на нещото, което се оценява все по-малко в 21 век. Георги Манчев, Димитър Маринков, Светослав Арнаудов и не на последно място Мирослав Живков – макар и родом не  от Добрич, станаха част от тази магия, спечелиха любовта на цял един град и тяхната преданост със сигурност няма да бъде забравена. 

И тук идва въпросът: Къде са спортните хора в региона? Къде е общината? Ще позволят ли краят да дойде толкова скоро и болезнено? Този отбор има какво да даде на цялата общественост. Топката е в трите метра на гореспоменатите и сега е перфектният момент тези хора да изиграят максимално бързо и в същото време прецизно ситуацията, за да не се заличи с лека ръка нещо градено с толкова труд през годините. 

Защото Добрич заслужава да живее с магията на волейболната игра, а всеки съперник да знае, че зала Добротица ще бъде превзета много трудно. Дами и господа, от Вас зависи…