Националният селекционер Пламен Константинов сподели, че за него волейболът е изпратил една успешна 2015-а година, като Европейското първенство ще остане споменът с най-силна емоция. Константинов направи и интересно пожелание по повод 9-ия рожден ден на сайта Gong.bg, който отбелязахме на 1-и февруари.

„Специално за волейбола мисля, че беше една успешна година с оглед на това, че по време на първата фаза отборът мисля, направи едно добро представяне в Световната лига. Имахме малшанса да се паднем с Франция на малкия финал във Варна. Още тогава загатнаха за огромния потенциал, който имат. Но независимо от това мисля, че направихме едни добри мачове в Световната лига. В Баку знаете, че разделихме отбора. Там успяхме да спечелим сребърните медали с един така смесен състав. Успяхме да включим и по-млади момчета, по-разширена група състезатели и това може би големият позитив от първата част от подготовката ни. Видяхме в действие повече състезатели. Може би около 30 човека, което според мен е нужно с оглед на бъдещето на националния отбор“, коментира Пламен Константинов и продължи:

„От там вече втората част, безспорно най-отговорното ни състезание Европейското първенство, на което аз специално съм доволен от това, което показаха момчетата. Мисля, че и хората останаха доволни най-вече от раздаването на отбора и от желанието, което показа, независимо от някои съпътстващи проблеми. Емоцията беше наистина много силна, особено с пълната зала, с големия ентусиазъм. Очевидно е, че хората имат нужда от такива емоции и фактът, че беше такава еуфория говори, че просто българинът е зажаднял за някакви успехи, да подкрепя, да се обедини около нещо. Това си пролича точно покрай Европейското първенство.“

По повод деветия рожден ден на Gong.bg Пламен Константинов отправи интересно пожелание: „Искам да поздравя всички работещи в спортния сайт на Гонг. Пожелавам им да останат такива професионалисти, каквито са били и досега. Естествено като волейболен човек ми се иска повече волейболни новини да има в сайта. Истината е, че всеки сайт преценява в каква посока да има една определена аудитория и според мен се съобразява с това, което продава и това, което интересува хората. Повече е в ръцете на спортистите, на отделните клубове и спортове да създадат интерес към техния спорт.“

„Следя и други спортове, харесвам тенис, следя колкото мога, естествено и футбол. Това, което липсва като цяло в спортната ни журналистика – може би по-аналитични материали, които обаче да са подкрепени с определни аргументи. Повече се говорят общи приказки или жълтении, това, което продава. Това е истината, но мисля, че има аудитория за по-аналитични и по-сериозни материали. Би било хубаво да се обърне внимание на това във всички спортни издания“, сподели Пламен Константинов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS