Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов засегна темата с националния тим и представянето на младите волейболисти, както и че никой няма гарантирано място в отбора без да е показал качества в определения момент.

"Искам да дадем шанс на младите момчета и ще можем да ги насочим към силни първенства, и това го постигнахме, резултати, разделям ги на две части. На турнира Вагнер играхме отлично и доста колеблива Световна лига, там се видя липсата на това ниво, разлика с останалите водещи тимове, резултатите там не бяха задоволителни", коментира Константинов.

"Ще бъдат повикани всички, които бъдат викани и всички, който искат да играят за националния тим, не съм зачеркнал никой, състезателите трябва да разберат, че ако си направил силен сезон, а сега не си играл, логично е да не си в националния отбор, никой няма гарантирано място в националния отбор, всеки трябва да е на ниво в тима", допълни той.

"Няма нищо нелогично в това което е казал Теди, но същото го има и в обратната посока, те трябва да са положителния пример за по-младите и да контролират съблекалнята, много по-лесно ще е на един чужденец да е селекционер, ние сме лоши сами към себе си и помежду си, по-малко спекулации, слухове ще има към един чужденец", каза селекционерът по повод изказването на Теодор Салпаров за отношението към опитните волейболисти в тима.

"Братята Братоеви изтъкнаха техни си причини, аз уважавам това тяхно желание, ако има тяхно желание, те трябва да проявят инициативата, ще им гледаме изявите, разговарях с Георги, той иска да си помисли дали би играл в националния тим, след полуфиналите ще се видим и ще роговорим, с Вальо не съм разговарял, той трябва да се възстанови и след това ще видим", отговори Константинов на въпрос за ситуацията с братята Братоеви.

"Има състезатели, които по-различни причини отказаха на националния отбор, мъчно ми е за Боян Йорданов, той първоначално прие, но след това отказа поради лични причини, някак го гони лош късмет. Учиков и Жеков си имат причини и аргументи, Учиков помогна на европейското първенство, но след това обяви, че няма желание. Това беше шанс за по-младите момчета. Това не е проблем за по-опитните състезатели, мисля си, че това е нормално. Някой от състезателите показват добри резултати, не искам да конкретизирам, има израстване,не всички реализираха потенциала си, но има волейболисти с добри игри за клубните си отбори", каза още селекционерът.