Кметът на Монтана Златко Живков е човекът, лагодарение на когото се развиват успешно спортните игри в града. Той присъства на волейболния мач между Монтана и Левски и между геймовете сподели мнението си не само за волейбола, но и също за футбола и баскетбола в града.

"Искам да кажа, че 2016-а е година на спортните игри в Монтана. В спортовете футбол, баскетбол и волейбол играхме 5 финала. В това число и два пъти на волейбол. Отново сме с медали в 70-годишната ни история, играхме на финалите за Купата. Не ни достигна малко, за да се преборим на най-високо ниво. Надявам се сега да успеем тази година. Съставът ни не е лош. Първенството ще е интересно тази година. Ще има напрегнат шампионат. Надявам се отново да сме едно от призовите места."

"Най-вече в спортните игри последните игри са рекордни в 70-годишнината на волейбола и 95-годишнината на футбола. За баскетбола да не говорим. Тази седмица бихме на баскетбол жени Цървена звезда в Белград. Това е все едно да полети още един българин в космоса. "Кошарката" си "кошарка". Отборите на бивша Югославия са с призови места от Олимпиадите четири или пет пъти. С футбола вчера също беше добър денят. Надявам се и днес да бъде добър денят и в крайна сметка да оправдаят това доверие. Сериозна е картината. сериозно е първенството."

"Трудно, много трудно е да се издържат спортовете в България. Може би двама-трима човека разбират как се издържат колективните спортове", сподели Златко Живков.