Легендата на българския волейбол и член на Управителния съвет на родната федерация Борислав Кьосев коментира пред NOVA купона на централата в Казанлък, състоял се ден преди Общото събрание, на което Данчо Лазаров бе утвърден за президент до 2021 година. Кьосев обясни, че това е бил празник за сплотяване на колектива, тъй като всички са били наясно, че предстоящото събрание не е било за избор на нов президент.

Кьосев коментира, че обстановката е била ведра и всички присъстващи са останали доволни. Освен това, бившият волейболист коментира факта, че Лазаров ще ръководи волейбола и занапред.

„Когато една структура функционира, не бива да я променяме. Благодарствените слова за организацията на Световното, което бе на много високи ниво, не смятам, че е нужна промяна. Общото събрание потвърди това, което смятаме за редно. Няма промени, трябва да надграждаме, за да се развива още по-добре българският волейбол“, коментира Кьосев това, че Данчо Лазаров остава начело на волейбола ни до 2021 година.

Запитан за купона на федерацията, състоял се преди Общото събрание в Казанлък и за ромския оркестър, както и за главнодействащата си роля, Кьосев обясни:

„То стана доста интересно. Тази вечер бе на сплотяване и вечер на празненство. Подготовката бе много добра, имаше детски ансамбъл, хубава програма, имаше дует, изпълнил много хубави песни. Обстановката бе ведра. Знаехме, че това Общо събрание не бе за избиране на президент, а за сплотяване на колектива. Искахме да чуем мнението на Световната федерация за организацията на Световното“, започна подробно Кьосев.  

„В един момент дойде оркестърът от ромски произход. Те искаха да покажат качество, но не им достига квалитет. Получи се така, че Данчо Лазаров погледна скептично и така се взе решение да взема нещата в свои ръце. Дадох им 20-30 лева за оркестъра. Те бяха доволни. Боричич извади 100 евра, Ренато Арена 50 евра и така стана веселба, разчупи се ледът. Аз поех палката, както съм бил на игрището, и стана едно шоу и смятам, че е нормално, когато някой има знания, да поеме нещата, за да не стават конфузни ситуации пред Международната федерация и те останаха доволни от програмата и обстановката“, обясни ведро Кьосев.

„Всички бяха доволни, а в медиите излезе, че сме се събрали да се веселим, още преди да сме избрали президент. Бе интересно и програмата бе за всички. Видях в очите на всички, че им беше приятно. Боричич е с балкански манталитет. Арена има близки контакти с федерацията ни. Mисля, че по-добре от тази ситуация да измъкна максимума, не можеше да се получи“, завърши Кьосев.