Капитанът на волейболния шампион Нефтохимик 2010 Иван Станев ще остане в отбора и през следващия сезон, съобщиха от клуба.

"Капитанът на действащия шампион на България - ВК Нефтохимик 2010, Иван Станев остава на руля на триумфалния червен кораб. Звездният разпределител преподписа за още един сезон, след като се разбра с президента на клуба Огнян Томов.

Иван, който през юли ще навърши 38 години, спечели в началото на този месец втората си титла с „нефтохимиците“. Той бе един от архитектите на историческия първи триумф през 2007-а, когато титлата ни бе гарнирана и с Купата на България за златен дубъл.

Станев, който е бронзов медалист от световното първенство за младежи в Иран през 2003 г. и трети за Световната купа с мъжкия национален тим в Япония през 2007-а, ще продължи да бъде и диригент, и мотиватор в полето и през сезон 2023/2024. Попътен вятър, капитане", написаха на Фейсбук страницата си от Нефтохимик 2010.

"Здравейте, фенове на Нефтохимик. Благодаря ви за подкрепата в изминалия сезон, заедно спечелихме титлата на България. Нека си пожелаем повече успехи през следващата година както в България, така и в Европа", заяви Станев в обръщение към привържениците на клуба.