Капитанът на женския ни национален тим по волейбол Елица Василева изрази надежда, че тимът ни ще продължи с доброто си представяне и във втория турнир на квалификациите за Евроволей 2017.

Утре отборът ни заминава за Румъния, където ще се състоят мачовете. Първата надпревара от група Е бе спечелена от България с три победи от три срещи без загубен гейм в зала „Христо Ботев“.

„На мен ми се видяха като много добри мачове, но естествено има все още какво да се желае от нашата игра, тъй като не трябва да се задоволяваме с чистите победи и виинаги да искаме от нас самите и представянето ни като отбор“, коментира Елица Василева.

„Мисля, че отборът има по-голям потенциал, който би трябвало да разгърнем и дай Боже с в следващите три мача това да се случи. Трите победи в София ни дават едно спокойствие, малко повече самочувствие и спокойствието да изиграем едни добри мачове и там без да имаме притеснението, че се борим за всеки гейм и всяка точка“, продължи капитанът на тима.

„Както винаги досега, ние сме ходили на европейско след квалификация. Въпросът е как ще се представим там, когато отидем, тъй като за нас това е винаги е бил главният проблем. Класирането никога не е било пречка. Надявам се всичко да върви по план и да разгърнем нашия потенциал, който имаме, но от много време не сме успели да покажем“, каза още тя.