Перлата в страхотната селекция на Хебър Пазарджик през лятото безспорно е Брадли Гънтър. Канадският национал направи силни мачове в Лигата на нациите, а през миналия сезон игра в Полша.

Как се е стигнало до преминаването в Хебър и какво очаква от българското първенство? Самият Гънтър даде своите отговори за "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2.

"Не се бавих много с приемането на офертата, защото беше минала голяма част от лятото и много тимове бяха окомплектовали тимовете си. Офертата на Хебър покри изискванията ми и я приех. Не знаех много за България. През лятото прекарах време във Варна с националния отбор и събрах някакви впечатления. Но не знаех много за страната и за волейбола тук. Поазаржик е малък град, но хората обичат отбора, готино е, нямам търпение да започна."

"Полската лига е много силна, направо е лудница. В Гданск знаех, че ще съм втори диагонал, но исках да играя в това първенство."

A какво мисли за работата си с италианската легенда Андреа Анастази? "Това беше първият ми сезон работа с италиански треньор, беше добър опит за мен, макар че ставаше страшно като започваше да крещи."

Кариерата на Гънтър в Европа започва с естонския Биг Банк Тарту, където печели сребърен медал. "Нивото на волейболното първенство беше горе-долу като на колежанското първенство в Канада, но направих добър сезон и това ми позволи да подпиша в Полша."

"Волейболът става все по-популярен в Канада в последните години, децата започват да тренират все по-рано. Стефан Антига внесе европейския стил на игра. Антига прави волейболът да изглежда много забавен. Той обича работата си. Искам да се представя добре и да бъда забелязан. Хората следят все повече българското първенство. Тмът ни е събран да играе за титлата. Дано да сме здрави и да се сработим с разпределителя."