Авария в зала „Христо Ботев” в София провали тренировка на волейболния отбор на Левски и постави под сериозно съмнение мястото за провеждане на дербито с Нефтохимик от предпоследния кръг на Суперлигата. Съоръжението се стопанисва от Българската федерация по волейбол. Мениджърът ѝ Борислав Кьосев заяви за NOVA, че сериозният теч от тавана ще се изяснява утре след оглед на специалисти. Според него изгледите за провеждането на двубоя в четвъртък са добри. Заради аварията Владимир Николов и неговите играчи бяха принудени да променят плановете си и спешно да ангажират зала „Универсиада” за да проведат тренировката си за деня. През този сезон „сините” са съпътствани от постоянни проблеми, свързани с отоплението на зала „Христо Ботев”, за която плащат по 900 лева на мач.

„Имахме желания, отправихме предложение към стопанисващите и управляващите залата, да монтираме отопление в залата за наша сметка, което после да бъде приспаднато от наемите, които плащаме. Не постигнахме договорка и факт е, че два дни преди един изключително отговорен мач за нас, ние не можем да тренираме там, където искаме. Очакваме писмено обяснение към края на април може би”, коментира старши треньорът на Левски Владимир Николов.

„Изключително ми е неприятно да чувам обвинения към управлението и това, което се случи със зала „Христо Ботев”. На 3-ти март е избила една тръба, която не зависи от нас. Това е наводнило залата, но благодарение на персонала и бързата реакция на ВиК, беше отстранено. Трябваше да изчистим залата, което се случи за два часа. Залата вече е годна за мачове. Още вчера взехме решение и целият наличен персонал се включи да бъде почистено това нещо. Имаше спукана тръба, спукан щранг. Знаем, че залата е стара и такива неща се получават. Направихме всичко възможно да се проведе този мач. Знаем, че зала „Универсиада” няма тази възможност. Винаги съм правил така, че отборът на Левски да тренира и провежда мачовете си и смятам, че не е редно по този начин да се отнасят към това, което правим за тях. Те плащат дори по-малко пари в името на волейбола. Така сме решили Федерацията, така съм решил и аз като управител на залата”, коментира вицепрезидентът на БФБ Борислав Кьосев.