Президентът на волейболния клуб Левски Владимир Николов и старши треньорът на ЦСКА Сашо Попов дадоха ясна заявка, че искат промяна в ръководството на българския волейбол. Двамата застанаха с лицата си в търсене на нов път за спорта и промяна на статуквото, което виждат в лицето на Данчо Лазаров.

Инициативният комитет, който в сформиран, ще търси подкрепата на волейболните клубове в България, за да бъде свикано Извънредно изборно общо събрание, на което да бъде избран нов президент на централата.

„Преговаряме с трима потенциални кандидати. Надявам се до десетина дни ще приключат преговорите и да обявим името на нашия кандидат", коментира Попов пред медиите.

Владо Николов от своя страна даде да се разбере, че въпреки трудностите, усилията на огромна част от елита на волейбола, подкрепя идеите на този комитет, който ще се опита да промени начина, по който се ръководи федерацията.

„Не се страхувайте и не се поддавайте на провокации. Гласувайте за това, което мислите, че е по-добро", заяви Николов на пресконференция.