ВК Нефтохимик спечели титлата за трета поредна година, след като подчини Хебър във финалния плейоф. Бургазлии стигнаха до титлата по възможно най-убедителния начин сравнено с предходните 2 години.

Момчетата на Николай Желязков не допуснаха поражение този сезон в плейофите, за разлика от предходните два сезона.

Треньорът на Николай Желязков и разпределителят Георги Братоев бяха специални гости в предаването „Златният гейм“ по DIEMA SPORT 2. Те анализираха успеха и споделиха своето мнение в какво се корени успеха.

„Хебър ни надигра в мача за Купата волейболно. Те бяха в много добра форма. Аз бях след контузия, Ники Учиков след Световното не бе играл 4 месеца, Джорджревич също, Тошко Тодоров също. Ние загубихме, но имахме своите шансове. Получи се така, че Хебър даде всичко от себе си и надигра отбор, в който трима-четирима не бяха играли отдавна. След това ние вдигнахме нивото“, коментира Братоев.

„Мисля, че откакто поех тима тренирахме и се готвихме за тия плейофи и няма да е справедливо да казваме само заслугата на Георги и Учиков. Заслугата е на всички. Ние се чувствахме подготвени. Това ни даде самочувствието. Отделно това са състезатели, играли такива мачове. Това способства за резултата“, сподели на свой ред Желязков.