Как се разви шампионът в мъжкия волейбол Нефтохимик? Отговор на този въпрос даде гост-анализаторът на предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2 Николай Иванов.

"Нефтохимик е богат клуб за българските стандарти. Това им позволява да правят грешни стъпки в селекцията, след което могат да се поправят".

"Те имат момчета на много високо ниво. Те имат огромен потенциал, могат да играят за много повече пари на много по-високо равнище".

"Преди да започнат игрово да печелят мачовете си, Нефтохимик печелеше с имената на своите играчи. Те имат много национали и страхотни състезатели. След това, вкарвайки организация, нещата се подобриха с още".

"Опитът на играчите също беше важен. Защото играчите успяха да напипат кои моменти са важни, кои мачове са от значение. Мачът с Левски например не беше толкова важен. И вече в началото на плейфоите те оцених важността на тези двубои. Всеки един двубои имаше изключителна тежест и те прекършваха своите съперници", заяви бившият капитан на националния отбор по волейбол.