"Някои от момичета имаха проблеми и затова останаха извън игрището. Но нормално е всички да играят, това е идеята и имаме нужда от това. Малко трудно се адаптирахме и мобилизирахме в мача. Левски (София) имат млади волейболистки, агресивни, натискат със сервис, води ги емоцията. Това са нормални неща, играха добре и ги поздравявам за това. Не съм доволен от моите състезателки, от гледна точка на това, че изпуснахме отработени ситуации, които не можахме да ги обработим в първо подаване", коментира старши треньорът на волейболния тим на Марица след успеха над Левски с 3:0 гейма в женското първенство.

"Проблемът е, че играем много разсеяно на моменти в атака и в защита. Този проблем го имахме и в Щутгарт при гостуването на Алианц МТФ (Щутгарт) в Шампионската лига. Играхме добър волейбол, но липсата на добри решения, особено в атака след защита доведоха до този резултат. Свършихме работата перфектно на блок, добър сервис бихме, но разликата дойде от решенията, които взехме в атака. В този мач пак взимахме общо взето същите решения, разлика бе, че Левски е млад отбор и не е на това ниво, което бе германския тим", каза още Петков и добави:

"Другото, което може би изигра роля е подценяване на мачовете от нашето първенство. Това може би е нормално, не искам да оправдавам никого, но с оглед на това, че се върнахме от Германия има недобра концентрация, която не искам да виждам в бъдеще."