Националният селекционер на женския национален отбор по волейбол Иван Петков нямаше как да не бъде доволен след чистата победата на „лъвиците“ с 3:0 гейма над Испания във втория си двубой от Евроволей 2021, което се провеждана родна земя.

 „За нас е важно във всеки един мач да побеждаваме. Да даваме най-доброто от себе си като отбор и колектив. Ние не правим разлика срещу кой отбор играем, ние имаме респект към всеки съперник. Подготовката за всеки един мач е като за финал. Всички мачове са важни и ние трябва да даваме най-доброто от себе си. Винаги опитваме да подготвяме отбора по най-добрия начин за всеки съперник. Днешният ни съперник бе добре организиран, който има своите качества като състезателки. Те играят бързо, имат техника, но ние ги превъзхождахме като опит, но имат други достойнства, които успяхме да неутрализираме през по-голямата част от мача“, заяви Петков минути след мача с Испания.

Kiril Bekyarov / LAP.bg
47 снимки

Той коментира досегашните две срещи на отбора, завършили с победи с по 3:0:

„Всеки един мач е важен, резултата за нас е важен. Дали е срещу Испания или е срещу Германия, ние излизаме за победа. Резултатът от всеки мач ще даде отражение в крайното класиране. Излизаме, даваме всичко от себе си, ако можем побеждаваме, ако не, стискаме ръката на съперника и продължаваме напред“.

„Кадрови проблеми има във всеки един отбор. Вътрешно си решаваме тези проблеми и не им отдаваме голямо значение. Може би визирате Елица, но това са нормални неща“, коментира проблемите с контузени състезателки той, като допълни: „Елица мисля, че получи леко неразположение и затова опитахме да я спестим. Що се отнася да Мирослава Паскова, никой не знае, може след няколко дни да излезе и да играе, в което всички се надяваме. Там нещата ще се развиват в близките дни“, допълни още Петков.

Тази вечер от 19:00 часа България излиза срещу Германия в третия си двубой от турнира, като всичко най-интересно от сблъсъка можете да проследите на сайта Gong.bg.