Европейското първенство ще бъде приоритет за мъжкия ни волейболен национален отбор това лято, категоричен бе селекционерът Пламен Константинов.

Той обясни, че дори при евентуално участие във финалите на Световната лига, фокусът му ще остане върху шампионата на Стария континент в края на август.

"Ако се класираме, аз бих жертвал дори финалите под някаква форма, момчетата да имат възможност да си починат поне 2 седмици. Тази година Европейското първенство започва на 25 август, толкова рано никога не е било."

След като се готвиха една седмица в София, националите вече са във Варна, където ще бъдат на лагер преди двубоите от Лигата. В началото на юни, в първия кръг в руския град Казан срещаме Франция, Русия и Аржентина. Следващата седмица в морската ни столица са двубоите срещу Бразилия, Полша и Канада. В третия етап от тази фаза в Аржентина излизаме срещу домакините, Бразилия и Сърбия.

Пламен Константинов обясни, че към момента има проблеми с двама състезатели. Тодор Алексиев е отказал участие в лигата заради контузия, а травмата на Валентин Братоев все още не е уточнена. В най-тежкия вариант Ваьло ще пропусне целия летен сезон.

В понеделник националният отбор и българската федерация подновиха партньорството си с верига супермаркети под мотото "Свеж партньор, здрав отбор".