Разпределителят Добромир Димитров, който премина в Добруджа за турнира за Купата на България, сподели своето мнение преди двубоя с Нефтохимик, който ще определи първия в група А на надпреварата. Той коментира впечатленията си от отбора и коментира собственото си бъдеще.

"С повечето от момчетата не съм играл досега в един отбор, има 1-2 играча, с които сме се срещали в националната селекция. Мисля, че доста добре се получи сработката, на прав път сме за краткото време", заяви Димитров.

"От близо 2 седмици успяхме да направим тренировъчния процес, добре го проведохме с оглед на това, че последният сезон играх в различна топка. Малко по-различна е, но се получават добре нещата."

А какви са добрите страни на Добруджа според Димитров? "Мисля, че блокада, сервис, също така имаме много добри резерви. Отборът има много добър колектив, а това нещо е главното за един отбор, за да се противпостави на един отбор от ранга на Нефтохимик с толкова опитни играчи."

Той коментира и плюсовете в играта на Нефтохимик: "Най-опасните страни са със сигурност сервисът и атаката с висока топка, с оглед на новия диагонален който дойде, Ники Учиков. Ако успеем да се противопоставим, ще успеем да се представим много добре."

Разпределителят коментира и престоят си в ливанското първенство: "Ливанското първенство е средно ниво, лигата играят с различна топка, имат право на трима чужденци, сравнително кратък сезон, но финансирането им с оглед на останалите държави е добре."

А какво е бъдещето му? "Още яснота нямам, тепърва ще се оглеждам за оферти и ще изчакам общо взето. Винаги ме примамва да играя в родното първенство, всеки волейболист желае да си играе у дома, но при положение, че финансовата страна все още не е толкова добра в България, повечето играчи се ориентират в чужбина и аз не излизам от това число. За момента мисля да се задържа с оферти за чужбина, ако успея."