Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Борислав Кьосев коментира в студиото на DIEMA SPORT 2 оттеглянето на Владимир Николов от федерацията. Според легендата на родния волейбол промяната в позицията на Николов е щяла да бъде заради изисквания на международната федерация, а неговите задължения са щели да останат същите.

Владо Николов напусна Българската федерация по волейбол

"Владо Николов винаги е част от федерацията и от големия български и световен волейбол. Владо никога няма да загърби волейбола, защото това е живот. От дълго време се готвеше постът, който заемаше като генерален секретар да бъде за него, защото той има контактите, опита, говори няколко езика. Не казвам, че федерацията го е отстранила, а има международни изисквания терминологията, с която да бъдат назначени към федерацията хората, които ще отговарят за международните отношения. Това не сме го измислили", обясни Кьосев.

"В съвременния волейбол това, което се изисква, това като терминология, генерален секретар беше по комунистическо време, сега има мениджър международни отношения."

"Почти са същите функции, мога да кажа, че в лицето на Данчо Лазаров поне аз от 7-8 години съм по-вътре във федерацията, опитваме се и сме стигнали, 90% нашите правилници са като международната федерация."

"Не можем да бъдем далеч от съвременния волейбол. Владо и сега, и ще бъде част от волейбола. БФ Волейбол с всички неща, които говорят против нея, е една от най-работещите федерации в момента. Всички отбори се класират на международни първенства, развива се тази "Скаут лига". Мисля, че Владо малко е поизбързал с тази декларация. Той винаги има място във федерацията, в международния отдел. Терминологията е сменена, нека това не ни обижда това нещо. Това е решение на Управителния съвет. Има Управителен съвет, което са 25 члена, казва се, предлага се за тази длъжност Владо Николов вече да не бъде генерален секретар, а да бъде по новата терминология. Не казваме, че Владо е махнат. Махаме длъжността генерален секретар, а на нейно място има две длъжности, които са по изискванията на международната федерация."