Една от големите звезди на волейболния ЦСКА Смилен Мляков разбуни духовете около отбора с изказването си след отпадането от Нефтохимик на полуфиналите в държавния шампионат. Тогава той сподели, че се чувства предаден и напуска "червените".

Според наставника на клуба Александър Попов, отношенията му с волейболиста са толкова близки, че тези негови думи няма как да повлияят отрицателно на взаимоотношенията им и изтъкна жертвите, които Мляков прави, за да играе. Той говори пред DIEMA SPORT 2.

"По никакъв начин не може да повлияе казусът със Смилен Мляков по една проста причина. С него сме толкова близки, толкова неща са ни минали през главите за толкова много години заедно в толкова много различни ситуации, че една изпусната фраза или една грешка не може по никакъв начин да омаловажи години на фантастични взаимоотношения."

"В едно семейство винаги трябва да се правят компромиси и това е вън от съмнение. Това говори само за характера на Смилен, което е показател за една бойка игра и себераздаване. Той играе волейбол с такива физически проблеми, което малко хора дори могат да си го представят. Той прави изключителни жертви, за да играе волейбол", заяви Димитров пред DIEMA SPORT 2.

Самият Мляков е споделил пред NOVA, че не се отказва от думите си и те са нещо, което чувства и са послание към треньора. Той твърди, по никакъв начин не е в конфликт с играчите и всеки от тях му е близък. Той обаче не пожела да разкрие къде ще играе следващия сезон.