Хебър Пазарджик, който е актуалният носител на Купата на България започна с успех защитата на своя трофей. Волейболистите, водени от Атанас Петров, надиграха Левски София с 3:0 (25:22, 25:18, 25:19 ) във втория мач от четвъртфиналите на финалния турнир, който се провежда в бургаската зала „Младост“.

Така волейболистите на Хебър продължават уверено напрад, като се класираха за полуфинали в надпреварата. Те ще срещнат Монтана, който по-рано днес отстрани Ботев Луковит с 3:0 гейма. Двубоят е на 18 януари от 16:00 часа в зала „Младост“.

Хебър Пазарджик успя да преодолее Левски с агресивен сервис и по-добра организация на играта. "Сините" пък имаха колебания в посрещане, което им донесе много главоболия в мача, както и трудности при организацията в атака. Основна заслуга за успеха на Хебър имаше канадския диагонал Брадли Гънтър, който бе в основата на натрупването на аванс в първите два гейма след негов начален удар и бе много стабилен в атака.

Още от началото „тигрите“ стартираха стабилно, засилиха началния си удар и сериозно затрудниха посрещането на „сините“, като поведоха с 9:2. Разликата се увеличи до 14:6, след което настъпи успокоение в редиците на Хебър. Левскарите използваха това и се активизираха, като постепенно започнаха да намаляват своя пасив. Стигна се до сублимен момент, в който в решителната част разликата стана само две точки в полза на Хебър 23:21. В крайна сметка по-класната селекция на Хебър не допусна изненади и наложи волята си като спечели гейма и поведе с 1:0.

Във втората част треньорът на Левски заложи на опитния Ананиев, който замени младия Самуил Вълчинов в посрещане. Сините стартираха отлично и играта вървеше равностойно до 11:11. В този момент сервисът на Брадли Гънтър се оказа решаващ, като след неговите изпълнения съотборниците му дръпнаха с три точки 14:11. Това бе преломен момент и левскарите не успяха да излязат от него. До края на гейма Хебър доминираше и спечи частта като поведе с 2:0.

Волейболистите на Левски продължиха дасе опитват да  дават отпор на съперника. „Сините“ дори поведоха с 8:5, но не успяха да запазят предимството си. След три поредни грешки на съперника „тигрите“ изравниха и започнаха на свой реда диктуват играта, като поведоха с 15:11. левски се надигна в последен опит да се завърне, като успа да изравни резултата при 19:19. В този момент обаче слабости в посрещане спряха усртема на левскарите, а пазарджиклии отбелязаха четири поредни точки. Разликата бе непреодолима и Хебър спечели мача с чиста победа.