Волейболистите на Хебър победиха у дома Монтана с 3:1 гейма (28:26, 25:22, 19:25, 25:15) в първия мач между двата тима от полуфиналните WINBET ПЛЕЙОФИ в Суперлигата, който се игра в зала Васил Левски.

Така пазарджиклии поведоха на съперника с 1:0 в серията, в която се играе до два успеха. Реваншът е на 6 април от 18:30 часа в монтанската зала Младост. 

Нов успех на Хебър ще доведе до спечелване на серията и класиране на финал. Евентуална победа за Монтана ще вкара спора в трета решителна среща, която ще бъде отново в Пазарджик.

В този двубой дебют на треньорския пост на домакините направи Александър Попов, който пое състава преди няколко дни и положи успешно начало на този пост. 

Гостите показаха характер и воля, бориха се с всички сили в мача и доста затрудниха съперника, като взеха гейм.

Първата част беше изключително равностойна, след като Монтана имаше предимство като поведе с 3:0, а след това и с 14:10. Стигна се и до равенство при 15:15, но при последните заключителни точки домакините бяха концетрирани и стигнаха до успеха с 28:26.

При 26:26, Тодор Алексиев отигра успешно много трудна топка, а след това блокадата на Хебър сложи финалния акорд в гейма.

Във втората част монтанчани продължиха да дават отпор, като геймът отново премина при равнопоставеност до поредното изравняване при 22:22. Сервисът на домакините даде разликата. На крайната линия се появи Спас Байрев, а след неговите изпълнения съотборниците му отбелазаха три последователни точки и затвориха гейма, като поведоха с 2:0.

За трети пореден гейм Монтана тръгна силно, като започна с ударното 4:0. След изключително напориста игра и отлични изяви на Любослав Симеонов гостите поведоха с 16:12. Гостите продължиха да натискат и разликата набъбна на шест точки 22:16. Това бе непреодолима разлика и Монтана спечели гейма, като се върна в играта.

В четвъртата част повече нямаше интрига. Волейболистите на Хебър отново се стегнаха и намериха верния ритъм. През цялото време те бяха водещия тим на полето и спечелиха гейма с разлика, като затвориха мача с крайното 3:1.

Най-добър реализатор за победата на Хебър беше Брадли Гънтър със 17 точки, а Александър Ляфтов добави 16 точки за успеха. За Монтана най-резултатен бе Любослав Симеонов с 24 точки.