Мъжкият волейболен отбор на Хебър за втори пореден път бе избран за отбор на месеца, като в класацията на спортните редакции бе определен и за номер 1 на декември. Заслугата за това е първата победа на тима в групите на Шампионската лига над германския Фридрихсхафен. Хебър Пазарджик остави далеч зад себе си в класацията футболния отбор на Лудогорец, който завърши първи есенния дял, както и баскетболния Рилски спортист, който също води в класирането без загубен мач.

"Благодарим за вниманието и за уважението. С всеки изминал успех пишем със златни букви историята на клуба и на града", започна президентът на Хебър Александър Иванов.

"Можехме да откажем мача с Розеларе и да искаме служебна победи с 3:0. Имахме консултации с CEV и с тима на Кнак. От CEV ни помолиха да намерим компромисно решение. Не сме тук да играем едно лято и да приключим. Искаме да градим. Освен това, искаме да направим празник за града и за феновете ни", каза още Иванов.

LAP.bg
21 снимки

"Не е добре, че форматът на първенството всяка година може да се сменя. Следващите 3 години ще имаме различни формати. Ще минем на 14 отбора, на 12 и евентуално на 10. Така обаче не можем да направим конкурентен продукт за спонсорите. И сега има две големи фирми, които искат да ни помагат. Целта на Хебър е да задържи бюджета, но да намалим субсидията от Общината", добави президентът.

"Честита Нова година на всички! Надявам се да се видим и следващия месец. Когато не си играл от един месец, губиш ритъм. Не знам как щеше да завърши мачът с белгийците, ако бяхме се срещнали снощи. Сега ще играем след мачовете на Купата на България. Важно е всички да са във форма и да нямаме заразени с COVID-19. Ако имаме положителни тестове, трябва да сме много внимателни", предупреди треньорът на Хебър Камило Плачи.

"Трябва да победим отбора на Добрич, за да се класираме за финалите на Купата в Бургас. Да съберат обаче 8 отбора на едно място, в една зала, да споделяме малко съблекални ми се вижда, че се излагаме на голям риск да се разпространи заразата от КОВИД-19. Можеше четвъртфиналите да се играят в един мач, като домакин е по-преднокласираният тим, а полуфиналите и финалът да са в Бургас. Така правят в Италия и Русия, може да гледаме от тях. Все още има време да се промени това нещо, дано се вслушат в думите ми", пожела си италианският специалист.