Волейболният Хебър Пазарджик ще получи 350 000 лева като дарение от депутата и бизнесмен Делян Пеевски. Това стана ясно от извънредната пресконференция на кмета на община Пазарджик Тодор Попов по повод притесненията на жителите на село Црънча за продажбата на гората над населеното място.

„Днес е хубав ден за жителите на Црънча и за мен като кмет на общината. Ние получихме дарение под условие от г-н Пеевски. С две думи земята си остава за Пазарджик и община Црънча, ние получаваме 700 000 лева дарение от него, като неговата воля е половината от тези средства да отидат за облагородяване и създаването на един парк, който ние ще именуваме Свети Георги, а с останалите 350 000 лева ще подпомогнем волейболния ни отбор „Хебър”, защото той заслужава това. И тук е момента да благодаря за този жест, не се случва всеки ден и той говори сам по себе си за този, който го прави”, заяви Тодор Попов.

Благодарение на свежите средства, местните волейболисти ще тренират още по-пълноценно и ще могат да се борят за титли и медали. А спортът на открито на поляните до гората също ще остане възможен.