Шампионът и лидер в класирането Хебър Пазарджик се класира на полуфинал в турнира за Купата на България, след като постигна чиста победа над Дунав Русе с 3:0 (25:13, 25:18, 25:18). Мачът бе от финалния турнир в зала "Младост" в Бургас. Отборът на треньора Камило Плачи чака в следващия сблъсък победителя от мача между Деа Спорт Бургас и ЦСКА София, който се очаква да бъде много по-оспорван.

Хебър направи добра тренировка, като в нито един момент не бе застрашен от съперника си. В първия гейм тимът от Пазарджик направи серия от няколко поредни точки, за да затвори частта с 25:13.

Дунав вдигна малко нивото във втория гейм, но това му помогна само да стигне до 18 точки. Същото се повтори в третата част, завършила 25:18, с която Хебър затвори и мача.

Най-резултатен за Хебър бе Брадли Гънтър, който завърши с 15 точки, 10 за успеха добави Виктор Йосифов. За Дунав най-ефективен бе Стефан Иванов с 11 точки.

"Доволен съм най-вече от резултата, защото първата среща винаги е трудна. Играхме добре на блок, да, но бяхме слаби при контраатака и трябва да подобрим представянето си в този елемент. Купата ще спечели те този отбор, който е най-добър на хартия, а този, който играе най-добре през тези 3 дни. Паузата от 1 месец е свалила нивото при всички отбори", коментира след успеха треньорът на Хебър Камило Плачи.

"Жалко, че отборите на ЦСКА и Левски имат здравословни проблеми и така се губи от блясъка на финалния турнир", каза един от лидерите на тима Теодор Салпаров.