Хебър Пазарджик се наложи над Монтана с 3:2 гейма (25:19, 25:21, 20:25, 21:25, 16:14) в третия мач от полуфиналната серия от WINBET ПЛЕЙОФИТЕ на волейболния шампионат на България за мъже.

Срещата предложи много обрати, но в крайна сметка от втори мачбол в тайбрека домакините ликуваха. Така те отиват на финала за титлата срещу Нефтохимик в повторение на последните битки за първото място.

Домакините бяха доста убедителни в първите два гейма и успяха да спечелят първия с 25:19 с неуморимия Теодор Тодоров и опитния Тодор Алексиев. Втората част домакините дръпнаха с 13:8, 19:15. И макар преднината им да беше стопена на две точки, все пак спечелиха с 25:21.

Младият отбор на Монтана се вдигна и показа истински дух в третата и четвъртата част, за да прати мача в тайбрек. Там логично нещата вървяха точка за точка, като Златан Йорданов успя да вдигне тима си с няколко атаки, а Радослав Попов се прояви силно на блокада. Срещата се закучи на 13:13, но при вторият мачбол домакините успяха да вземат благодарение на блокаут, точно с грешка в атаката на Златан Йорданов.

Финалът за титлата стартира в неделя в Пазарджик, където хебърци посрещат Нефтохимик.