Спечелването на титлата е единствената цел пред Хебър, заяви президентът на волейболния клуб Александър Иванов.

"Тигрите", които триумфираха със златните медали в първенство през последните два сезона, натрупаха пет поражения до момента и са на трето място във временното класиране шест кръга преди края на редовния сезон.

"Никога не е приятно, когато губим и то в поредни срещи. Посрещнахме смирено това. Сега е нормално да има напрежение и да сме притиснати до стената. Надявам се да излезем от това положение. Целта ни е да станем шампиони. Преследва ни малшанс и дано успеем да се измъкнем. Имахме проблеми, но не са от физическо естество. Когато достигнем до връх, има и спадове. Дано загубите не ни стават практика. Тези неща ни карат да растем като клуб", заяви Александър Иванов на пресконференция.

start-photo.bg
8 снимки

Той отхвърли твърденията, че има неразбирателство между старши треньора на шампионите Камило Плачи и един от най-опитните в състава Тодор Алексиев.

"Момчетата могат да потвърдят, че винаги някой не играе в даден мач. Няма напрежение между Плачи и Алексиев. Истина е, че Камило има три-четири предложения, включително и от националния отбор на Словения. Имаме договорка с него и за догодина. Не е опция да бъде едновременно при нас и в национален отбор", каза още Александър Иванов.

Той призна, че Дея спорт, ЦСКА, Нефтохимик 2010 и Левски София са започнали да инвестират по-сериозно и това е направило първенството значително по-интересно.

"Провал ще бъде да не станем шампиони. Само това са ни целите", добави Иванов.

LAP.bg
13 снимки

Центърът Николай Николов, който е един от най-опитните в състава на Хебър, също смята, че отборът от Пазарджик остава основен фаворит за първото място в крайното класиране.

"Умора винаги има, въпросът е как се справяме с нея. Не сме младежи, но това не си личи на игрището. Всички знаят какво трябва да се направи, за да се преодолее умората. Сега направихме първенството доста по-интересно, но оставаме фаворити и пак ще спечелим титлата", категоричен е Николай Николов, който няма да се завръща в националния отбор. 

По-рано през кампанията Хебър спечели купата и Суперкупата на страната.