Националният волейболен отбор на България записа поражение с 1:3 гейма в решителния полуфинален сблъсък срещу Германия за място на тазгодишната Олимпиада в Токио. Така "лъвовете" се простиха с надеждите си за участие на най-големия спортен форум, а утре Бундестима ще се изправи срещу отбора на Франция във финален мач, който ще реши кой от двата тима ще пътува за японската столица това лято.

cev.eu
13 снимки


ПЪРВИ ГЕЙМ:

Виктор Йосифов изпълни първия сервис в мача, но първата точка отиде в сметката на Германия след успешна атака на Кристиян Фром. Голямата звезда на Бундестима Георг Грозер изпрати сервиса си в мрежата и записахме първа точка в актива си. След успешна атака на Цецо Соколов, България поведе за 2:1. Тошко Скримов бе безсилен пред тройната немска блокада и Бундестима поведе с 3:2. Алекс Грозданов реализира страхотна атака и намали за 4:5. Топка в аут, проверена с помощта на видеоповторение, покачи за 8:6 в полза на Германия. След последвал аут на Тошко Скримов Бундестима поведе с 9:6, което доведе до прекъсване, поискано от Силвано Пранди. Добре пласиран удар на Виктор Йосифов покрай немската блокада направи резултата 7:10. Блокаут на Германия след мощна атака на Цецо Соколов намали до 8:10, но Лукас Кампа възстанови аванса от две точки. Добра проява на Кристиян Фром направи разлика от цели 5 точки, но сбъркан сервис на Фром намали за 10:14. Соколов не успя да реагира добре при мощна атака на Фром и резултатът стана 15:10. Грозданов не посрещна добре атака на Грозер и 5-точковият аванс се запази при 16:11. Ас на Кампа покачи за 17:11, след което Пранди взе 30-секундна почивка. Атака на Цецо Соколов, ас на Сеганов и страхотна проява на Мартин Атанасов ни донесоха три последователни точки и намалиха за 14:17. При този резултат Андреа Джани взе тайм аут, след който добрата германска серия продължи и резултатът набъбна до 18:14. България обаче взе най-дългото разиграване след блок аут на Германия и намали до 15:18. Майсторски удар по блокадата от Виктор Йосифов ни донесе още една точка за 16:18, но Мартин Атанасов изпрати сервиса си в мрежата и възстанови аванса на Германия от 3 точки. Оставен на единичен блок, Скримов завърши "лъвската" атака за 17:19. Тандемът Грозданов - Сеганов по перфектен начин изградиха българската атака за 18:20. Грешка в немската атака направи аванса на Германия минимален. Три бързи атаки обаче покачиха за 23:19 в полза на Бундестима. Плътна двойна блокада спря атаката на Цецо Соколов и донесе 5 геймбола на Германия. Фром изпрати топката в мрежата и пропусна да затвори гейма, провейки резултата 20:24. Хитро прехвърляне на Кампа обаче донесе първия гейм, продължил 28 минути, при резултат 25:20 за Бундестима. 

ВТОРИ ГЕЙМ:

Германия записа бързи две точки, но "лъвовете" не позволиха ранно откъсване и изравниха за 2:2. Аут на Грозер от сервис направи резултата 4:5, но ас на Фром направи резултата 8:4, когато Пранди поиска прекъсване. Мощна атака на Крик направи разликата от цели 5 точки в полза на германците. Влезлият на мястото на Скримов, Розалин Пенчев завърши по перфектен начин българска атака за 5:9. Сбъркан сервис на Гоцев обаче отново ни върна в изходна позиция. Хитра атака на Цецо Соколов покрай тройната немска блокада направи 6:10. Добра проява на Атанасов по блокадата продължи размяната на точки между двата тима и направи резултата 7:11. Ас на Денис Калиберда и мощна атака на Бьоме оформиха най-голямата разлика до момента - от цели 6 точки. При 14:8 в полза на Германия, Пранди взе 30-секундно прекъсване. Това обаче не помогна, тъй като всичко в играта на немския тим се получаваше и той поведе с 15:8. Блок аут на Германия след атака на Атанасов доведе до 11:16, при което Андреа Джани поиска прекъсване. Това наруши ритъма на Соколов, който изпрати топката в аут след изпълнение на сервис. Атанасов се справи с тройната немска блокада, която изведе топката в аут за 14:18. Това доведе до възход в играта на "трикольорите", които записаха 4 последователни точки и намалиха до 17:18. Неуспешна атака на Атанасов по диагонала отново изведе немците напред с три точки. Страхотно представяне на нашите обаче намали до 20:21. Звездата на Бундестима обаче свърши своята работа и измъкна отбора си от трудната ситуация за 22:20. Аут от Сервис на Лукас Кампа върна интригата за 21:22. Техничният удар на Грозер премина покрай двойната българска блокада и направи 23:21, но втори пореден сбъркан сервис направи резултата 22:23. Блок аут след атака на Грозер донесе 2 геймбола на немския тим. Бързата ръка на Гоцев изненада блокадата на Германия и изпрати първия геймбол в историята. Грозер обаче завърши немската атака и затвори гейма при болезнения резултат 25:23. 

ТРЕТИ ГЕЙМ:

Третият гейм започна с точка за Германия след блок аут на България. Два сбъркани сервиса и от двата тима доведоха до 3:1 за Бундестима. Добра атака на Гоцев, който промуши топката между двойната немска блокада, направи резултата 3:4. Блок аут след атака на Мартин Атанасов за 4:6. Трети сбъркан сервис на България в гейма води до 7:4 за Германия. Ас на Мартин Атанасов намали за 6:7. Страхотен Йосифов доведе до равенство 8:8. Бърза размяна на точки и отново равенство - 10:10. Сервис в аут на Розалин Пенчев и мощна атака на Гоцев доведоха до ново равенство за 11:11. Стабилното посрещане на Денис Калиберда отново изведе Германия напред. "Лъвовете" спечелиха надиграването на втория етаж и отново върнаха равенството на таблото. Гонитба в резултата продължи след успешна атака и сбъркан сервис на Германия. Грешка на родната блокада при мрежата отново изведе Бундестима напред, но хитро прехвърляне на Розалин Пенчев възстанови равенството за 14:14. Топка в аут от Германия позволи на "трикольорите" да поемат инициативата и да поведат с 15:14. Андреа Джани веднага поиска прекъсване, след което Германия си върна водачеството за 16:15. Силвано Пранди взе тайм аут, а страхотна атака на Цецо Соколов съхрани българските надежди за 16:16. Ас на Соколов отново изведе "лъвовете" напред, но сервис в аут възстанови равенството. Великолепни Тошко Скримов и Розалин Пенчев на блокада направиха 20:18 в наша полза. Две страхотни атаки на Йосифов през центъра покачиха за 24:20 и България получи 4 възможности да затвори гейма. Блок аут след атака на Цецо Соколов спечели гейма за България с 25:20 под възгласите "Българи, юнаци!". 

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ:

Четвъртият гейм започна с бърза размяна на точки между двата тима. Добра проява на Бьоме позволи на Германия да запише леко предимство за 3:1. Блок аут след атака на невероятен Цецо Соколов и бомбен сервис на Розалин Пенчев изравниха резултата за 4:4. Страхотен сервис на "лъвовете" затрудни максимално Бундестима и мощна атака на Атанасов върнаха водачеството на България. Георг Грозер обаче вдъхнови Германия за обрат - 8:6. "Трикольорите" обаче не позволиха на съперника да се откъсне прекалено. Докосване на мрежата при блок аут на Германия оформи 10:7 за Бундестима, след което Пранди взе прекъсване. Три последователни сбъркани сервиса и за двата отбора и 9:11. Мощна атака по ръцете на Кристиян Фром и 10:12. Нов сгрешен сервис на сметката на Германия поддържа разликата от 2 точки за 11:13. Умела проява на Калиберда над българската блокада позволи на Бундестима да дръпне с четири точки - 15:11. Изключителен Виктор Йосифов на мрежата намали за 14:15, при което Джани поиска прекъсване. Слаба проява в посрещането на България направи 17:15 за Германия. Цецо Соколов обаче протегна дългата си ръка и успя да мушне топката между мрежата и блокадата и намали за 16:17. Мощен сервис на Мартин Атанасов и отчаян опит на Германия да остане в разиграването доведоха до равенство - 17:17. Закъсняла блокада на Гоцев позволи на Бундестима да поведе минимално с 19:18. Минути на разконцентрация в българския лагер и Германия поведе с 21:18, след което Пранди поиска 30-секундна почивка. Бомбена атака на Цецо Соколов за 19:21. Сервис в аут на Гроцер за 20:22 и прекъсване, поискано от Джани, с което да наруши ритъма на "лъвовете". Бързи грешки от сервис в двата лагера и разлика от една точка в полза на Германия - 23:22. Сервис в аут на Гоцев в най-неподходящия момент донесе два мачбола на Бундестима за 24:22. Йосифов спаси първата възможност, но блок аут на нашите за 25:23 донесе победата на Германия.  

СЪСТАВИ: 

България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров (либеро)

Треньор: Силвано Пранди

Германия: Лукас Кампа, Георг Грозер, Кристиян Фром, Денис Калиберда, Тобиас Крик, Маркус Бьоме - Маркус Щоьервалд (либеро)

Треньор: Андреа Джани