„Няма лесни съперници. Всички знаят, че това бе един от най-трудните отбори и се получи тежък мач. Има върху какво да работим. Гледаме напред, няма да правим драми", заяви волейболната националка Гергана Димитрова след загубата на България от Германия с 2:3 гейма в група В на Европейското първенство в Пловдив.

17 снимки

„Германките ни затрудниха със сервис, ние тях не. От там дойде разликата. Очакват ни двубои с познати съперници – Чехия и Полша. Мислим много сериозно за тях и ще се подготвим максимално добре. Излизаме мач за мач фокусирани, гледаме видео и се готвим. Искаме само и единствено за победа. Така бе и днес, независимо че не успяхме да спечелим“, сподели Димитрова след поражението.

„Труден мач. Имаше ключови моменти в първия гейм, които изпуснахме и нещата може би щяха да бъдат малко по-различни", коментира диагоналът Емилия Димитрова. "Не може да не отчетем доста силния сервис на германките, който ни затрудни. От наша страна пък сервисът не беше достатъчно добър и те го отиграваха доста лесно. Вадим си поуките, имаме шансове да завършим първи в групата, което е нашата цел, така че гоним това“, каза още тя.