Посрещачът на Нефтохимик Георги Петров коментира победата с 3:1 гейма над Хебър, която отборът му записа в 8-ия кръг от волейболната Суперлига. 

"Днес успяхме да бием хубав сервис, бяхме си в своята зала. Знаехме, че Жоро Валентинов е сериозен разпределител. Отборната ни игра вървеше, всеки знаеше какво ще ни коства победата и всеки направи най-доброто." 

"Досега в мачовете се забелязваше тенденция за грешки към сервиса. Тези, които влизаха, не бяха толкова силни и не затруднявахме. Днес решихме да сме по-агресивни. Нормално е да бъркаш повече, но сервисите, които влязоха, бяха тежки и силни и това ни помогна", каза Петров. 

"След поредния първи гейм, който не спечелихме, се събрахме и си казахме, че трябва да покажем нашето истинско лице. Казахме си, че трябва да спечелим буквално всичко. Така че решихме да си оставим сърцата, дори с риск да бъркаме повече."

"Голямо удоволствие е да получиш такава награда в такъв мач. Ние знаем колко сме блъскали и колко нерви сме похабили. Тази награда нямаше да дойде, ако не бяха всички момчета на игрището. Така че благодаря на треньора. Радвам се, че съм заслужил тази награда", сподели Петров. 

"Всеки един от състезателите е готин характер и нямаме различия във вижданията. Имаме доверие в треньора, което дава спокойствие да взимаме всякакви решения. Знаем, че ако искаме да печелим, всеки трябва да даде, каквото може, за да стигнем до крайния резултат. Ние сме ядро от 14 души, всеки е важен и всеки има своето място тук."

"Победата срещу Хебър е много сладка, но това не означава нищо. Имаме още няколко много тежки мача сега, така че ни предстои доста дълъг път, ако искаме да постигнем нещо през сезона. Тази победа ни дава увереност и крила, но в никакъв слечай не витаем в облаците. Просто една хубава победа, която зарадва цялата публика, след която гледаме към следващите мачове", завърши Петров.