Близнаците Валентин и Георги Братоеви бяха доволни след успеха с 3:2 над Хебър в ½-финален двубой за Купата на България. Те изказаха своето съжаление за случилото се с треньора на съперника Драган Иванов, който бе откаран в болница по време на третия гейм, след като получи епилептичен пристъп.

„За мен, за него, както и за повечето момчета мачът загуби заряда си след случката с Драго. Когато видиш, че човешкият живот за секунди си отива, спортът губи част от стойността си“, призна Вальо.

„Това не случка, която никой не е искал. Случайност. Можем да благодарим, че техният статистик успя да реагира изключително адекватно и да се справи в изключително трудна ситуация. Надявам се Драго да е добре и съвсем скоро да можем да го видим в залата“, продължи брат му Георги.

„Първият гейм ние нищо не играхме. Те играха изключително добре. След това лека-полека започнахме да влизаме в ритъм с изключение на сервис. Изключително много грешки. Недопустимо е да се играе така. Особено от моя страна“, допълни Валентин.

„Първият гейм те се справиха добре. После променихме част от нещата и те потръгнаха. Изключително добро включване на Мирослав Градинаров и Николай Колев. Двамата имат по около 70% в атака, което за 5 гейма не се вижда всеки ден. За мен е щастлив момент", каза още Георги.