Волейболистът на Хебър Пазарджик Георги Братоев беше гост в предаването "Златният гейм" в ефира на DIEMA SPORT 2. Той говори за амбициите на тима в първенството, участието му в европейските клубни турнири, както и за предстоящата олимпийска квалификация в Берлин.

"Суперлигата е едно ниво по-силна от миналата година, ние като състезатели трябва да сме доволни, както и зрителите, което е добре. Има доста стойностни млади състезатели, доста от опитните български играчи играят в първенството, има какво да се види", коментира Братоев.

"Трябваше да направя тази промяна", коментира волейболистът по повод трансфера си от Нефтохимик в Хебър.

"Всеки един отбор се стреми да спечели титлата, не се притеснявам от това, че Нефтохимик ни победи, играха по-добре от нас, победихме ги за Суперкупата, само времето ще покаже, кой ще се справи по-добре. Нашият отбор има солидно ниво за българското първенство, може би сме една идея по-добри от останалите след нас, в Европа имаме отбор, който е на средноевропейско ниво", добави Георги Братоев.

"На хартия нещата изглеждат така, полският отбор изглежда по-силен, но имаме шансове, имам опит при такива ситуации, както беше през миналия сезон, когато победихме с Нефтохимик Олимпиакос у дома. Отборната игра ще е важна, но също така и индивидуалната класа ще помогне, фундаменталното ще е отборната игра. Ще играем срещу силен отбор, но имаме шансове. Пред мен не е поставяна цел до къде трябва да стигнем, по-силен тим ни се падна, но при отстраняването на полския тим, имаме шанс да стигнем доста напред в този турнир", коментира Братоев участието на Хебър в европейските клубни турнири.

"Бургас и Пазарджик вървят в развитието си рамо до рамо, а конкуренцията между двата тима ще помогне не само на Нефтохимик, но и на Хебър". 

"Искам да спечелим и трите възможни купи, едната я спечелихме, но ще трябва да покажем и доста добра игра, за да ги спечелим", каза още Братоев.

"Със селекцията Монтана става скрит претендент за титлата. Всяка една година първенството в България израства, доближаваме се до средноевропейското ниво. Първите 6-7 отбора в първенството в зависимост от това как ще изиграят мачовете си имат шанс за добро представяне в шампионата".

"Това ще го реши само треньора, след като той ще извика най-добре подготвените, има доста мачове да се изиграят на клубно ниво преди да се стигне до нея. България ще е в ролята на аутсайдер, но много често това е давало своите позитиви, надявам се, и ние да имаме тази възможност. Отбор ще има винаги, незаменими няма", коментира Братоев предстоящата олимпийска квалификация.


"Нито старият президент, или ако има нов това не влияе на нас играчите. Този Управителен съвет е бил и преди да започна на ниво мъже да играя, това не влияе на нас играчите", добави в заключение той по повод битката за власт във волейболната федерация.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.