БФВолейбол представи домакинството на България на световния шампионат за младежи до 21 години през септември и октомври. Зала "Левски София" ще приеме двубоите от българска страна, а другият домакин на турнира е Италия, а президентът на родната централа Любо Ганев се надява страната да приема по-често големи форуми.

"Конкуренцията за домакинството беше много голяма. Работата, която имахме с италианската федерация в миналото, каза решаващата дума. Този отбор нямаше да има никакви състезания през тази година. Тези момчета имат бъдеще и възможности и ще успеят да го докажат в София. Поздравления за Левски и инвеститорите. Това ще бъде международното кръщене на тази зала. Условията тук са фантастични, дано по-често имаме събития тук. Всички вярваме в момчетата, те могат да направят много добър шампионат. Дано има и публика и залата да бъде пълна. Намерили сме партньори. Ще направим всичко възможно да подсигурим необходимото на отбора. Вярваме в момчетата. Могат да направят добър резултат. Дано се насладим на хубави мигове", заяви президентът на БФВолейбол Любо Ганев пред медиите.
Селекционерът на българския отбор Найден Найденов се надява на пълно себераздаване от страна на младите национали.

"От федерацията дадоха шанс на тези момчета. Ако не бяха техните усилия, годината би била изгубена. Момчетата ще могат да покажат възможностите си. Отборът заслужава да играе на такъв форум. Хубаво е, че двама от състава ни са в мъжкия отбор. Това има дава самочувствие и помага и на другите около тях. Момчетата имат възможности. Ако не вярвахме в тях, федерацията нямаше да прави тези усилия и да инвестира. Надявам се да дадат всичко от себе си", коментира Найденов.

Мондиал 2021 ще се проведе от 23 септември до 3 октомври.