Френският централен блокировач Себастиан Роата подписа договор с волейболния Монтана до края на сезона. 21-годишният състезател пристига в ключов момент за монтанчани – точно преди турнира за Купата на България, на който те са домакини.

Всички срещи от четвъртфиналите можете да гледате на живо в GONG PLAY и DIEMA SPORT.

Монтана играе с Марек от 17.45 днес.

Треньорът Даниел Пеев очаквано беше доволен от попълнението. Роата пристигна от френския Асниер.

„От няколко дни е с нас и при всички положения ще му трябва време за адаптация към разпределители и начин на игра. Надявам се да влезе бързо в ритъм, все пак е играл официални мачове доскоро. Намира се в прилична кондиционна форма”, каза Пеев.

„Според мен единственият мач, в който не успяхме да се представим на ниво, беше мачът в Разлог. В срещите срещу ЦСКА и Нефтохимик смея да кажа, че въпреки загубите играхме добре срещу силни съперници. Отборът се намира в момента в добро психологическо състояние, едно добро ниво на духа. Не можем да говорим за психологическа драма срещу отбори, с които се стремим да се борим.”

„За домакинството се надявам от него да извлечем само позитиви от гледна точка на това, че ще играем пред родна публика в собствената си зала. Надявам се подкрепата от нашите фенове повече да помага, отколкото да пречи”, допълни Пеев.