Председателят на треньорската комисия към БФ Волейбол Людмил Найденов е на мнение, че трябва или Силвано Пранди, или някой българин да води националния отбор по волейбол за мъже. Според легендата и директор на Марек в момента не е подходящо „трикольорите“ да бъдат поверявани на друг чужденец, който не познава достатъчно добре състезателите и ще има нужда от време за адаптация.

"Ние от треньорската комисия имаме за цел да предоставим кандидатурите на Управителния съвет и там вече ще преценят коя е най-подходящата и съответно ще назначат селекционер при мъжете и подрастващите. Смятам, че в момента не е удачно да говорим за друг чужденец освен Силвано Пранди. Имаме няколко подходящи кандидатури, които вече бяха спрягани. Николай Найденов, Николай Желязков, а защо не и Мартин Стоев? Имаме опции, ще обсъдим, когато се съберем в пълен вид на треньорската комисия", говори Найденов пред "Тема Спорт".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.