Волейболистите на Добруджа 07 надиграха в драматичен 5-геймов мач съперниците си от Черно море в последния кръг на есенния полусезон в Суперлигата. 

Срещата се игра във варненската зала "Христо Ботев", в отделните геймове (26:24, 19:25, 20:25, 19:25, 11:15). Двата отбора си размениха по два гейма, а в петия решителен се наложиха гостите, които демонстрираха по-високата си класа.

За Дарик Добрич треньорът на Добруджа 07 Пламен Христов коментира изминалия есенен полусезон в Суперлигата.

"През есента отборът ни се справи отлично, даже, честно казано, не съм го очаквал това нещо. Селекцията при нас още не е завършена и това малко или много се отрази на играта на отбора. Загубихме три мача с по 2:3 гейма, а при още един качествен състезател можеше да вземем поне един от тези три мача", коментира Христов.

Като цяло наставникът определя полусезона като много силен. 

"Момчетата дадоха всичко от себе си, играха добре, Велизар Чернокожев направи много добър сезон", допълни Христов.

Той е доволен от включването в отбора на двамата чужденци, особено на украинеца Игор Антонюк. Руският разпределител Александър Мжелски дебютира по-късно – в началото на  декември, и още не е изцяло сработен с останалите играчи, но по думите на Христов той ще даде нужното ниво и класа на отбора.

На състава особено много липсва посрещач и се очаква през паузата да бъде привлечен такъв. В момента ръководството на клуба усилено работи с мениджърски фирми и амбицията е до турнира за Купата на България, който е от 11 до 13 януари, посрещач да бъде намерен. 

"Сега играем с Арнаудов на този пост, който по принцип е център. Той дава всичко от себе си, но няма да издържи дълго на този пост”, добави треньорът.

По отношение нивото на Суперлигата Христов смята, че то е високо, отборите са с изравнени възможности, има много класни чужденци и лесни мачове няма. 

„Ако вземем класен посрещач, вероятността да се класираме в четворката е много голяма. Борим се и докъдето стигнем - максимално напред и това е. Ако успеем да стигнем до медалите, ще бъде чудесно”, прогнозира специалистът, като отбеляза обаче, че като цяло другите отбори превъзхождат Добруджа 07 и финансово, и като селекция.

Първенството се подновява на 18 януари, когато Добруджа 07 ще бъде домакин на Нефтохимик.