Волейболистите на Добруджа 07 започнаха подобаващо пролетния полусезон от Суперлигата при мъжете. Отборът, воден от Петър Шопов, надигра като домакин Пирин Разлог с 3:0 (25:22, 25:13, 25:18 ) в мач от дванадесетия кръг на първенството, който се игра в зала „Добротица“.

С това Добруджа записа осма победа в шампионата, като с четири загуби и 25 точки временно се изкачи на четвърто място в класирането, но преди изиграването на всички мачове от кръга. Съставът на Пирин заема девета позиция с четири победи, осем загуби и 14 точки.

Известна интрига имаше само в първия гейм на мача, в който домакините взеха първоначална преднина и я поддържаха до двадесетата точка за 20:14. В този момент гостите се активизираха, успяха да намалят изоставането си и изравниха за 20:20. Добруджанци обаче не позволиха изненади на свой терен, наложиха волята си в решителните моменти и затвориха мача с 25:22.

В следващите две части домакините диктуваха изцяло играта. Във втория гейм те започнаха с 4:0 в своя полза, като не позволиха никакво противодействие и оставиха съперника на едва 13 точки. В третата част добруджанци бяха още по-категорични, като поведоха с 9:3. С това те пречупиха съпротивата на съперника и спечелиха с разлика и този гейма, като затвориха мача с чиста победа на 18.