Александър Николов ще може да вземе пълноценно участие във втория двубой на България от Европейското първенство за мъже срещу Финландия. Срещата е днес, 31 август, от 20:30 ч. в зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

Младата звезда на мъжкия национален отбор на България и на италианския Кучине Лубе (Чивитанова) бе повален от вирус в навечерието на старта на шампионата на Стария континент, на което страната ни е съдомакин. Сериозна дехидратация попречи на 19-годишния посрещач да разгърне потенциала си в първия мач срещу Испания, загубен с 1:3. Николов влезе в игра в третия гейм и включването му веднага се отрази, но силите му бързо го напуснаха и той не успя да даде необходимата подкрепа.

Лекарският щаб на българския национален отбор е успял да възстанови Алекс Николов, както и разпределителя Георги Братоев, който бе засегнат от същия вирус малко по-рано. Така, преди двубоя с Финландия, всички в състава на Пламен Константинов са здрави.

Отборът направи днес последна тренировка в зала "Конгресна" преди сблъсъка, а преди началото ѝ Светослав Гоцев почерпи всички с бонбони за рождения си ден. Центарлният блокировач навършва 33 години.

Финландия стартира с победа ЕвроВолей 2023, като снощи се наложи категорично над Хърватия с 3:0 гейма и заема първо място във временното класиране на потока.