Избраният за “Отбор на месец януари” тим на Дея Спорт Бургас регистрира нов успех над Левски София. В мач повторение на Финала на Money+ Купа България 2024 бургазлии пречупиха като гост в зала “Левски София” съперниците си. Възпитаниците на Франческо Кадеду се поздравиха с успех 3-1 (25-23, 25-19, 22-25, 25-21).

Двубоят, който беше и сблъсък между първия и втория във временното класиране в Ефбет Супер Волей, предложи много емоции на феновете на качествения волейбол. Дея запазват първата позиция, като уверено водят класацията с 16 победи и 1 загуба. Левски пък са втори с 13 победи и 4 загуби преди изиграването на всички двубои от настоящия кръг, като във врата им “дишат” настоящите шампиони от Нефтохимик 2010, които заемат трето място.

По-успешната игра на блокада се оказа отново ключова за успеха на бургазлии, които завършиха с двойно повече точки от този елемент: 14 на 7. Домакините от Левски пък завършиха като по-успешния отбор в атака: 53 на 49 успешни атаки, но противниците им пък имаха по-висок позитивен процент в този компонент: 48% на 40%. Дея записаха и една директна точка повече от начален удар (3 на 2), но пък допуснаха повече грешки: 31 на 26. Лукаш Мадалош беше над всички в двубоя, завършвайки с 18 точки (44% ефективност). За най-полезен играч пък беше избран либерото на бургазлии - Мартин Иванов.