Старши треньорът на Монтана Даниел Пеев бе изключително доволен от победата над Хебър с 3:2 във втори мач от волейболните полуфинални WINBET ПЛЕЙОФИ в Суперлигата при мъжете. Възпитаниците на Пеев обърнаха развоя на тайбрека от 0:6.

“Не бих казал, че нещо съм направил нещо специално. Имахме и сривове и добра игра. Същото важи и за противника. Индивидуални действия в 5-ия гейм реши изхода от двубоя. Това е част от играта. Максим Сапожков се справи добре.

"Играхме не лошо. Имаше периоди когато страдахме при посрещане. Трудно се атакува срещу подобен висок блок като на Хебър. Днес използвахме присъствието на Агонцев на първа линия, но при всички други конфигурации блокът им е сериозен. Въпреки болката в глезена, Сапожков изигра отличен мач”.

"Нямаме победа досега в Пазарджик. Идеята е всеки следващ мач, изигран в тяхната зала, да бъде по-добре и да се представим по-уверено. Това го видяхме в последната среща. Разликата е, че отборът на Хебър има много качествени играчи, включително извън игрището. Могат да се очакват разрични конфигуации на състава. При нас нещата са една идея по-ясни. Предполагам, че Хебър ще се хвърли с всички сили и ще трябва да удържаме на щурм в решителната среща", заяви Дани Пеев след победата.