Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров изрази задоволство от според него увеличаващия се интерес към волейболните мачове у нас. Той присъства на дербито ЦСКА - Левски при дамите и сподели очакванията си и от представянето на националните отбори.

"Тези момичета имат голямо бъдеще. Тяхното развитие ми дава увереност, че те тепърва ще се реализират като добри състезателки", заяви Лазаров.

"Тази година наистина има две много важни събития - световната квалификация, на която сме домакини и организиратори, и Европейското първенство. Не бива да пропускам и Гран При. За първи път ще се проведе в Русе турнирът."

"Мъжката лига във Варна тази година ще са олимпийският шампион Бразилия и световният шампион Полша."

"Това, че вече Суперлигата има един ТВ-партньор, и това, което вие показвате, е впечатляващо. Публиката с всеки изминат ден се увеличава, тв зрители също, убеден съм."

Относно националния отбор за мъже, Лазаров коментира: "Надявам се тази година да бъде успешна година. Убеден съм, че във Варна ще бъде едно страхотно шоу. Тази година е много важна за отбора, за да може Пламен Константинов да види тези млади състезатели, които е повикал."