Диагоналът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов заяви, че работата със специалист като Силвано Пранди вече започва да дава резултат макар и толкова рано в подготовката за олимпийската квалификация.

Италианският треньор взе група от 15 състезатели за 2-седмичен лагер в Самоков и след първите дни Соколов призна, че всички тренират с настроение.

„Настроението е прекрасно. Всички идват с усмивка на тренировка. Чувстваме се добре. В момента тренираме доста здраво във фитнеса и тренировките са изтощителни, но сега е моментът да се подготвим по добър начин. Тренираме добре. В момента не ни се получават нещата както трябва, но това е нормално за началото на една подготовка”, каза Соколов.

„Отборът е гладен за победи. Това е квалификация за Олимпиада и победата в нея е голям стимул. Отборът наистина има желание да играе волейбол на високо ниво, както сме го доказали. Има много млади момчета, които искат да побеждават, а също и стари. Всички имаме една цел – да се класираме на Олимпиадата. Имаме желание, мисля, че имаме възможности да го постигнем. Времето ще покаже какво ще се случи.”

„Позитивите от това, че Бразилия е сочен за фаворит, е, че бихме играли по-спокойно. Да излезем на игрището с нагласата, че няма какво да губим, може да ни донесе много позитиви. Тогава може да рискуваме, а тогава имаш 50 процента шанс да спечелиш. Ние доста пъти сме играли с такъв риск и ни се е получавало срещу силни отбори.”

„Не мога да кажа дали можем да ги победим с 3:0 или не. Това е като един зар. Ако играем добре на сервис, можем да победим Бразилия, дори и с 3:0. Всички зависи от това какво ще покажем като игра. Всичко зависи от нас. Сега тренираме по различен начин, с нова система. На дълги разигравания сме доста по-добре, отколкото преди. Вече се вижда какво изисква треньора от нас. Знаем системата за работа със Силвано Пранди. Нещата се получават така, както той иска. Вижда се израстване в отбора и играта”, завърши Соколов.