Волейболният шампион Нефтохимик претърпя тежко крушение в гостуването си на един от най-силните отбори в шампионата. Бургазлии отнесоха звучен шамар с 0:3 от ЦСКА в зала "Васил Симов". В отделните части резултатът беше 25:19, 25:22 и 25:23 в полза на победителите. 

Мачът започна равностойно, като в началните моменти на първия гейм "шейховете" дори поведоха. Първата техническа пауза в частта дойде при 8:7 в полза на гостите. Но след твоа "червените" натиснаха, обърнаха развоя и наложиха преимуществото си. 

Те направиха силна серия, която им позволи да влязат във второто техническо прекъсване при 16:12. Това пречупи бургазлии и до края на гейма имаше само един отбор на терена, затова логично първата част беше при 25:19 за ЦСКА. 

Втората част беше много по-оспорвана. От самото начало двата тима се захапаха здраво, като всичко се развиваше точка за точка. Играчите на ЦСКА обаче имаха леко предимство, което държаха до самия край и взеха частта при 25:22. 

В третия гейм можеше да се стигне много по-рано до крайната развръзка. "Червените" водеха с пет и повече точки около втората техническа пауза, но допуснаха отпускане в края на срещата. Това позволи на Нефтохимик да се доближи в самия край, но в крайна сметка падна с 23:25 и с 0:3. 

След тази развръзка ЦСКА събра 18 точки в актива си, с колкото е и лидерът Хебър, но пазарджиклии са с мач по-малко. Нефтохимик крета четвърти със само 12 точки и допусна трета загуба в седем мача от началото на сезона във волейбола.