ЦСКА се наложи с 3:2 гейма (25:22, 23:25, 25:22, 23:25, 15:8) над Монтана и поведе с 2-1 в полуфиналната серия във волейболната Суперлига.

Двата отбора отново направиха спектакъл за пълната зала "Христо Ботев", изиграха пет изключително оспорвани части и продължават битката утре, 30 март.

Мач №4 е отново в София, а победа ще прати ЦСКА на финал срещу Нефтохимик. Успех за Монтана ще върне серията в зала "Младост" в северозападния град за пети решителен двубой.

Монтана стартира повече от отлично в зала "Христо Ботев", с бързи 5:0, принудили Александър Попов да вземе ранно прекъсване.

Разликата се увеличи още в полза на гостите, като стигна до 7 точки, преди ЦСКА да реагира по-сериозно. "Червените" скъсиха дистанцията преди второто техническо прекъсване, а малко след него успяха и да изравнят напълно резултата при 17-17.

За първи път от началото на двубоя ЦСКА поведе при 21-20, и след това не изпусна шанса да затвори гейма след страхотния обрат, при 25-22.

Освен първия гейм, Монтана загуби и либерото си Добромир Иванов, получил тежка контузия в десния глезен. Диагоналът на гостите Кирил Клец също бе измъчван от болки в кръста и не бе на 100% в двубоя, въпреки че отново представляваше сериозна опасност за ЦСКА.

Контузия спря устрема на Монтана

Вторият гейм бе невероятно изравнен, без нито един от двата състава да успее да вземе каквато и да било преднина. В края на частта Монтана поведе с 22-21, но видеоповторението помогна на ЦСКА да изравни отново.

И пак гостите получиха шанс да приключат гейма и да изравнят, след 24-23, а Красимир Гайдарски, след куп добри отигравания в частта, прати топката в аут, за да се стигне до 1-1 в геймовете - 25-23 за Монтана.

И третият гейм вървеше точка за точка, преди Монтана да дръпне леко с 4 напред в средата му. И към края на частта гостите продължиха да водят с 2-3 точки, преди Сашо Попов да пусне жокера си Тодор Костов в игра и резултатът да бъде изравнен до 20-20. Фантастична блокада и силна контраатака на ЦСКА в решаващите моменти донесе и победата на "червените" в гейма, пак след обрат - 25-22 и 2-1 гейма.

ЦСКА имаше леко предимство в третия гейм, но и това не продължи дълго, преди да се стигне до равенство. Размяната на водачеството вече не изненадваше никого, но този път последният шанс се откри пред Монтана. Грешки на "армейците" дадоха аванс от 24-22 за гостите и дори видео-помощта не бе на страната на ЦСКА. Домакините спасиха една точка за гейма, но след това блокадата им не успя и с 25-23 Монтана стигна до тайбрек.

В последната пета част от сблъсъка ЦСКА изригна, поведе стабилно и не позволи този път изненада. След 15-8 точки в тайбрека, и 3-2 гейма, ЦСКА поведе в полуфинала с 2-1 победи.