Волейболният отбор на ЦСКА стартира с победа в българското първенство, след като спечелиха с лекота гостуването на Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (25:17, 25:20, 25:20). Дербито на първия кръг в Група Б на еfbet Супер Волей се игра тази вечер в зала "Добротица".
 
Срещата премина при пълно надмощие на армейците. В първия гейм те успяха рано да направят разлика и да я поддържат, за да поведат с 25:17. Втората част премина значително по-равностойно, като домакините от Добруджа стояха в непосредствена близост до "червените". Това продължи до 18-ата точка, когато ЦСКА успя да пробие посрещането на добричлии и след хубава серия да затвори гейма при 25:20.
 
В началото на третата част настана известно объркване. При 7:6 за ЦСКА на сервис за домакините застана Явор Генов. Негова серия доведе до обрат за 9:7, но в този момент Сашо Попов алармира, че ротацията на Добруджа е сбъркана и на начален удар е трябвало да бъде друг волейболист - Христо Енков. Така резултатът бе върнат за 8:6 за ЦСКА, след което "червените" взеха контрол върху събитията на полето и затвориха мача с 3:0 след ново 25:20.