ЦСКА постигна категорична победа с 3:0 гейма над Монтана в последна среща от 12-ия кръг на мъжкото волейболно първенство. И двата отбора се върнаха към местната лига след участие в турнира за Купата на страната. След успеха "армейците" излязоха на 4-о място с 23 точки, Монтана е под тях с 22.

Но тимът на ЦСКА превъзхождаше домакините от Северозападна България по всички показатели. Монтана имаше превъзходство единствено в началото на първия гейм, когато дръпна с 3:1 и 4:2, но при 8:8 ЦСКА обърна хода на срещата. Отличен сервис и атаки през центъра гарантираха първата част на столичани с 25:22.

Снимки: LAP.bg
22 снимки

Играчите на Александър Попов използваха инерцията във втория гейм, а атаките на Страхиня Бързакович и Стойко Ненчев увеличиха преднината им на 14:9. Домакините стопиха до 14:16 заради грешка на Тодор Вълчев, но след това отново армейците взеха инициативата и с това и втория гейм.

Третата част се разви по сходен сценарий, но този път равенството за Монтана дойде сравнително рано – при 7:7. След това пак ЦСКА вдигна оборотите и затвори мача на 25:17.

За Монтана най-резултатни бяха Кристиан Валчак с 12 точки и Фахри Путратама с 10. Страхиня Бързакович наниза 17 за ЦСКА, а Тодор Вълчев добави 12. Стойко Ненчев остана с 10. / БТА