Волейболният ЦСКА е постигнал предварителна договорка с министерството на младежта и спорта за отдаването под наем на спортна зала Васил Симов.

През лятната пауза ЦСКА обнови съблекалните, покрива и осветлението,а след подписването на договора един от елементите, които ще бъде подобрен е капацитета на съоръжението.

„Имаме разбирателство с министъра на спорта да вървим към подписване на по-дългосрочен договор. Силно се надявам новия закон за спорта да влезе в сила по-бързо и да намерим решение на този проблем, а той е да подпишем договор за 30 години“, коментира Александър Попов.

Въпреки ремонтите ЦСКА ще трябва да търси резервен вариант за евентуалните си домакинства от полуфиналите и финалите в плейофната фаза на първенството заради недостатъчния капацитет на своята зала. В спортно-технически план червените привлякоха трима нови състезатели – Красимир Гайдарски, Станислав Петков и Венцислав Георгиев.

„Имаме напуснали състезатели на тяхно място искахме подобни, ако не и по-добри. Привлякохме Венци Георгиев на мястото на Мляков,който е в Левски, Краси Георгиев си тръгна и привлякохме Краси Гайдарски, а Яни е на проби в Италия и тъй като очакваме да не е при нас за това привлякохме Станислав Петков“, продължи той.

ЦСКА може да се раздели и с още двама от своите волейболисти. В момента Яни Георгиев е на проби в италианския Верона, а Иван Крачев е на тестов период в Турция като през следващата седмица ще стане ясно дали ще останат част от ЦСКА или ще сменят клубната си принадлежност.

„През последните годините работим за да може състезателите ни да стават по-добри и да продължат в чужбина“, завърши Попов.