От години в България не се бе случвало нещо такова – преди волейболен мач без участието на националния отбор, в залата да няма едно свободно място и нещо повече – хора да останат извън съоръжението. Чудесна атмосфера, изпълнен с обрати мач и два достойни съперника. Като в приказките мачът премина през възход, падение, за да се стигне до финалния възход за домакините от Хебър. Отборът на Атанас Петров извади волейболни аргументи, успя да се върне от много неизгодна ситуация и тежък психологически момент и най-важното – направи го срещу тим, който знае как се печелят подобни битки.

И ако през последните малко повече от две години Хебър ухажваше публиката си, в неделя вечер я накара да полудее от любов към волейболистите. Направи го с финес и с последователни действия. Въвлече хората от града в проекта. Използва социалните медии, за да бъде близо до феновете. И те бяха в залата още преди отборът да е дал голям резултат. Неделната вечер показа, че в следващите месеци Пазарджик ще живее и диша с волейбола. С победата във финала Хебър не просто вдигна историческа първа купа, а направи нещо по-важно – върна основната идея, която има спортът – да носи радост на хората. 

В тази връзка и няколко думи за достойния опонент Нефтохимик. Шампионите направиха всичко по силите им в моментната ситуация. Дадоха отпор, воюваха, бяха така близо до пети трофей в турнира, водени от безспорния си лидер Георги Братоев. И заслужават огромно уважение. От съперника, от обществеността, но най-вече от собствения си град и публика. Защото в последните години Бургас сякаш не осъзнава какво е да имаш в редиците си национали на България. Хора, които избраха родното първенство пред доста по-силни такива с не по-малко солидни възнаграждения. Или просто не го оценява. Какъв е смисълът да се чака новата гигантска зала в Бургас при положение, че дори малката „Младост” не се пълни в дерби мачовете? 

Самият клуб може би също има какво да направи, за да привлече феновете към себе си. Защото е ясно, че старият модел вече не работи. А добрият пример е налице.