Централният блокировач на волейболния Левски Теодор Богданов призна, че в момента вече се наблюдава подобрение във формата на неговия тим и намекна, че може би завърналия се на пожар играещ треньор и президент Владимир Николов би могъл да остане част от отбора до края на сезона. В предаването "Златния гейм" опитният Богданов обсъди и какви ще бъдат основните цели за "сините" през сезона.

"Това е една от целите през този сезон – да играем с възможно най-малко грешки. В началото, когато водихме подготовката, в контролните мачове нещата не се получаваха така, както Владо Николов искаше. Впоследствие се видя, че тази методика на работа дава резултати. Наистина нещата за нас започнаха да се случват както трябва", коментира Богданов.

"Периодът наистина се оказа доста труден за нас. Мисля, че от цялата ситуация излязохме с положителен актив. Влизането на Владо в отбора внесе повече спокойствие, повече тактически указания, когато е вътре на полето. Нещата се усещат по-различен начин, когато е отстрани като треньор. Неговото присъствие на полето допринася и се усеща."

"Изненада ни това решение, да, защото Владо не е играл две години и половина. Обстоятелствата го принудиха да се върне. За него също не е никак лесно – не е в оптимална форма, има си болежки, но устиска. До момента успява само с опит и минимални физически данни и качества успява да играе, при това стабилно."

"Владо Николов да остане през целия сезон? Смилен Мляков днес направи първа тренировка от доста време насам. Все още не е в оптимална форма, усеща болежки в лакътя. Иван Банков също не се чувства достатъчно добре, макар да започна да скача с нас. Ще отнеме време да влязат и двамата отново във формата, в която бяха. Предполагам, че когато болежките отшумят, ще ги видим тримата да се борят за място на терена.

Участието в Европа? Разбира се, че е сериозна цел. Левски винаги се е стремял към победа, това трябва да е ясно на всеки. Миналата година прескочихме първите фази, надявам се тази година също да отстраним финландците (Руваниеми – б.р.). За момента ги разучаваме, да се надявам, че ще излезем като победители от мача в четвъртък", пожела си Николов.

В същото време настоящият волейболист на ЦСКА и бивш такъв на Левски Симеон Александров също сподели вижданията си.

"Винаги е било така – Левски и ЦСКА, с какъвто и да е състав, са преследвали евротурнирите. Владо Николов през годините се е доказал като страхотен играч и може да бъде само плюс за Левски. Ако направят сплавта между млади и опитни, нещата ще се получат и там", каза Александров.

"Според мен Левски може да се бори и за Купата, и в първенството. Докъде ще стигнат? Не съм вътре в отбора, че да мога да кажа. Ако беше така, тогава да, бих могъл да споделя.

Аз съм краен човек и като реша нещо, го правя. Не мисля, че ще се върна в Левски. Дали някой ме е разочаровал? Не, всички хора там са супер готини, държат много на момчетата. Това е нещо, което не се показваше толкова миналата година. Сега обаче си говоря с повечето волейболисти. Грижат се добре за тях здравословно – като имат контузии, ги пращат на най-добрите места. Всяка година има нещо ново, с което надграждат", добави той.