Треньорът на мъжкия волейболен Пирин Разлог – Северин Димитров афишира основната целп пред отбора за предстоящия финален турнир за Купата на България. Специалистът очаква от своите момчета да се класират за полуфиналите, а това значи победа над актуалния носител на трофея Добруджа 07.

Дотук в първенството Пирин Разлог се представя чудесно и оглавява класирането след 13 кръга (11 победи и 2 равенства). Добруджа заема 7-ото място с 6 успеха и 7 загуби, но се е доказал като тим, който е способен да поднесе изненада. Ако Пирин успее да прескочи това стъпало, го чака мач срещу победителя от сблъсъка между Монтана и Марек.

Всички срещи от четвъртфиналите можете да гледате на живо в GONG PLAY и DIEMA SPORT.

„Срещу Добруджа винаги играем доста тежки мачове. Надявам се да успеем да се представим добре и да победим”, каза Северин Димитров. „Регламентът е много труден, защото нямаш право на грешка. В момента, в който не играеш както трябва, губиш и отпадаш.”

Основна заслуга за отличното представяне на Пирин в първенството дотук има либерото Петър Каракашев. „Каракашев е един от състезателите, който успя да помогне много на отбора в мачовете дотук. Един много класен състезател, който в сравнение с миналата година, през тази ни донесе едно спокойствие”, отчете наставникът.

Основните му забележки преди важните мачове са относно играта в атака. „Трябва да се възползваме от доброто посрещане и да имаме добра организация в лицето на разпределителя Стилиян Асенов. През последните години успя да пасне добре на отбора и да покаже много силни игри, въпреки че на този пост разполагаме и с Франсиско Сотелдо, който умее да измъква мачове.”

Най-сериозното притеснение за лидера в първенството си остава липсата на резервен диагонал (отборът разполага само с Илиян Пресков). През зимната пауза тимът от Разлог не успя да привлече нито едно ново име. „Българин свободен, който да ни свърши работа на този пост, няма. Там сме по-уязвими, защото сме само с Илиян Пресков. Нямаме смяна”, призна Димитров.